Hawaii, a földi paradicsom

Kedves törzsutasainkkal egy privát utazás keretében, két fantasztikus hetet töltöttünk a vulkanikus eredetű szigetlánc 3 szigetén, Oahu, Big Island (Hawaii) és Maui.

Hawaii szinte mindenki számára az Édenkertet jelenti. És ez nem véletlen. A szigetek minden egyes zuga bámulatos. A felhőkbe burkolózott hegycsúcsok vadul csipkézettek, a völgyekben vízesés zubog, a zöld megszámlálhatatlan számú árnyalatában pompázik az átjárhatatlan dzsungelnövényzet, a fákon roskadásig tündökölnek a színpompás virágcsodák, az óriás páfrányok fa magasságúra nőttek, a hatalmas levelű filodendronok szinte fojtóan ölelik a fákat, a kristálytiszta türkíz színű óceán, mely hol békésen nyaldossa a homokos szárazföldet, hol vad, több méter magasságú hullámokkal ostromolja a sziklás partokat, a hatalmas teknősök melyek a szemed előtt másznak ki a partra, a békésen napfürdőző barátfóka, a hajtű kanyarokkal sűrűn tűzdelt óceáni panoráma utakon szinte elveszel a látványban. Olyan hihetetlen természeti csodákat is láttunk, mint a zöld, a fekete és a vörös színű homokkal borított óceánpartok vagy a Haleakala vulkán holdbéli tája ahol életem leghosszabb és legszínesebb napfelkeltéjét láthattam a felhőpaplan felett 3100 méteres magasságban.

Az elképesztő  természeti csodákon túl pedig egyenesen magával ragad az aloha életérzés: a nyugalom, a helyiek kedvessége, bármerre is jártunk az emberek mosolyogtak, a "nem rohanunk sehova, élvezzük a pillanatot" érzés... Minden! 

A milliónyi csodát több ezer fotón is megörökítette kolleganőnk, és mivel szeretnék Nektek minél többet megmutatni, arra gondoltam hogy elsőnek egy válogatást hozok a számomra legszebbekből, majd külön posztokban kicsit részletesebben is bemutatom a szigetvilágot.

Ha pedig kedvet kapnátok egy izgalmas, programdús Hawaii kalandhoz, kérjétek ajánlatomat.