Ba Be Nemzeti Park

"Vietnám tájait és történelmét át meg átszövik a sárkányokról, tündérekről és démonokról szóló bűbájos legendák, melyek még misztikusabbá és varázslatosabbá teszik ezt a szédületes országot!
Az északon fekvő, dzsungellel benőtt mészkőkúpokkal körbefogott Ba Be tóról, ahol szinte a madár sem jár, egy ősi monda kering.
Egyszer régen egy görnyedt hátú, rongyos ruhás, idős asszony tűnt fel ezen a vidéken.
A falusiak nem álltak szóba vele, annyira csúnya és piszkos volt.
Hiába kért szállást és ételt, sehol nem látták szívesen.Végül egy falu széli házban egy jószívű özvegyasszony és a fia befogadták.
Kiderült, hogy az elnyűtt ruhájú idős asszony valójában egy álruhába öltözött tündér.Jóságukért cserében figyelmeztette a háziakat, hogy hatalmas, pusztító vihar közeledik a falu felé.
Az özvegy sorra járta a házakat, hogy óva intsen mindenkit a közelgő katasztrófa miatt, de senki nem hallgatott rá.
Ők a fiával hajó építésbe fogtak és mikor megérkezett a hatalmas vihar és az özönvíz elöntötte a vidéket, sok-sok ember életét mentették meg ezzel a csónakkal.
Az áradás víz alá temette a környékbeli falvakat, csak egy kis sziget maradt szárazon, ahol a jószívű özvegyasszony élt a fiával.
Ez a gyökerekkel benőtt, sziklákkal borított sziget a mai napig kiemelkedik a tó vizéből, emléket állítva az emberi jóságnak és segítőkészségnek.
Hát lehet egy ilyen országot nem imádni?
Partner kolleganőnk is elcsónakáztunk a mohazöld tavon az Özvegy szigetre, sétáltunk a vízzel elárasztott, friss zöld rizsföldeken és egy helyi család otthonában, békakórus zenéjére tértünk nyugovóra.
A hajnal már a tágas teraszon talált bennünket, ahol a messze nyúló, harsogó zöld rizsföldek és a ködbe vesző tó káprázatos panorámáját csodálva jógával köszöntöttük az előttünk álló napot.
A tavat körülvevő, esőerdővel borított park természetvédelmi terület, amely több mint 60 féle veszélyeztetett emlős, 230 madárfaj és több száz féle rovar otthona.
Ez utóbbiak közül egy termetesebb, sok lábbal rendelkező példány az éjszaka folyamán beköltözött a kocsinkba és menet közben, egy kanyargós szerpentinen előmászott a kormány mögül, izzasztó perceket szerezve a sofőrünknek "
Ha szeretnél egy szuper kalandos körutazáson részt venni a Felszálló sárkány országában, kövesd posztjainkat, mert hamarosan elkészülünk a 2024 áprilisiára tervezett újabb kalandunk részleteivel!