Andamán tenger szigettúra - Malajzia & Thaiföld

Program: 
 

1. nap: KUALA LUMPUR
Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Kaula Lumpur repülőterére, ahonnan privát transzferrel kb 1 órát utazunk a szállásunkra, Kuala Lumpur központjába. A nap hátralévő részében kipihenhetjük a repülőút fáradalmait.
(szállás: hotel, Kuala Lumpur, 3 éj, ellátás: nincs)

2. nap: KUALA LUMPUR – PETRONAS IKERTORNYOK – KÍNAI NEGYED – PASAR SENI PIAC & BATIKFESTÉS
A mai városnéző napunkat Kuala Lumpur ikonikus jelképénél, a Petronas ikertornyoknál kezdjük. Sétálunk egyet a tornyok lábánál lévő gyönyörű trópusi parkban, utána felmegyünk a tornyokat összekötő skybridge-re megnézni a kilátást, végül felliftezünk a 86. emeletre, ahonnan felülről is megcsodálhatjuk a várost.
A tornyok után metróra szállunk és meglátogatjuk Kuala Lumpur 150 éves múltjának legfontosabb állomásait.  Mielőtt sétára indulnánk, beülünk egy nyüzsgő kávézóba, és megkóstoljuk a Teh Tarik-ot, mely egy népszerű meleg, nyugtató és energetizáló ital, hozzá pedig roti snack falatokat fogyasztunk. Majd sétálunk egyet a Függetlenség terén, ahol találkozunk az angol gyarmati múlt örökségeivel, ellátogatunk a réz kupolájú Sultan Abdul Samad épületéhez, ami az angol gyarmati rendszer közigazgatási épülete volt és a Masjid Jamek-hez, mely a város legrégebbi mecsete.
Ebédre beülünk egy helyi étterembe és megkóstoljuk a helyi specialitásokat és a tradicionális desszertek.
Folytatva a gyalogos városnézést láthatjuk a Gombak és a Klang folyó találkozását, ahol ezt az izgalmas várost alapították. Tovább sétálunk a kínai negyed gyarmati stílusú házai között, ahol a helyi kis üzletekben megkóstolhatjuk a duriánt, ami a világ legbüdösebb gyümölcsének van kikiáltva, az íze egészen különleges. Ezután az 1888-ban épült Central Marketbe folytatjuk utunkat, ahol beszerezhetünk mindent, amit Malájziában kapni lehet. Kézműves termékek, faragványok, szobrok, selymek és kárpitok kelletik magukat a vásárlóknak.  Itt kipróbálhatjuk a batik festést, igazán látványos alkotásokat készíthetünk csekély kézügyességgel is, garantáltan élvezni fogja mindenki.
Mielőtt leszáll az este, még meglátogatunk egy különleges utcát, a Street Art művészek munkáival. Vacsorázni pedig a híres Jalan Alor food street-re megyünk, ahol az utcai árusoknál és az éttermekben is a legváltozatosabb ételeket tudjuk megkóstolni. Igazi ázsiai kavalkádja ez a hely az illatoknak, ízeknek és színeknek, magával ragadó élmény!
(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

3. nap: KUALA LUMPUR – BATU CAVES – MADÁRPARK
Megreggelizünk, majd programunk keretében a csodálatos hindu Batu Caves barlangtemplomba látogatunk, amit Murugan isten hatalmas aranyozott szobra őriz. 272 db lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy feljussunk. Útközben vidám képeket készíthetünk a kíváncsi makákókról. A barlangot több millió évvel ezelőtt a víz alakította ki ebben a szép mészkő hegyben és az emberek mindig is szent helynek tartották. Jelenleg Indián kívűl ez a legjelentősebb hindu szentély. A szivárvány minden színére festett belső templomot hívők és turisták milliói látogatják minden évben.
Ebédre egy, a szentély lábánál lévő indiai étterembe ülünk be, ahol megkóstoljuk az indiai konyha finomságait:
Délutánunkat szabadon tölthetjük.
Szuvenírt vásárolhatunk vagy fakultatív program keretében ellátogathatunk a Madárparkba, ami a világ egyik legnagyobb szabadtéri madárröptetője rengeteg színpompás madárral és csodálatos trópusi növényekkel. A park éttermében igazi maláj ételeket kínálnak, a teraszról pedig figyelhetjük a szabadon röpködő madarakat.
(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

4. nap: KUALA LUMPUR – PENANG SZIGET – GEOREGTOWN ÓVÁROSA – VIZI FALU
Reggeli után privát transzferrel utazunk Kuala Lumpur repülőterére utazunk, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Penang sziget fővárosába, Georgetown-ba. A lenyűgöző Georgetown Malajzia egyik legszínesebb és legérdekesebb városa, maláj, indiai, kínai és európai stílus izgalmas keveréke, az UNESCO Világörökség része. A város kevésbé nyüzsgő, mint Kuala Lumpur, a lakosságának több mint 50%-a kínai. Gyarmati időket idéző épületek, kínai kereskedőházak, kígyók őrizte szentély és trópusi fűszer és gyümölcsfarm, a kínai és indiai negyedekben éttermek és utcai kifőzdék várnak rátok. 
Ebédidőben érkezünk a szigetre, elfoglaljuk szállásunkat, kicsit megpihenünk, majd előre egyeztetett időpontban érkezik helyi vezetőnk a hotel recepciójára és irány Georgetown Óvárosa! Nagyon hangulatos hely, művészeti és kulturális negyed, az épületeken gyönyörű festett domborművek, graffitik, a kis utcákban kézműves termékeket kínáló, ízlésesen berendezett kis üzletek, kávézók várják a látogatókat. Be is ülünk egy finom kávérá és egy siteni sütire a leghosszabb kávézóba, ami azon kívül, hogy isteni ízekkel vár, fantasztikusan van berendezve. 
Majd lesétálunk a korábban halászok és a legszegényebb emberek lakta cölöpökre épült városrészbe a Chew Jetty-hez (Vizi falu). Ezt a különleges helyet fából készült kis összekötő utakon lehet bebarangolni. 
(szállás: butik hotel, 3 éj, ellátás: reggeli) 

5. nap: PENANG VÁROSNÉZÉS – KÍNAI & INDIAI & MALÁJ KULTÚRÁK – GASZTRO ÉLMÉNYEK
Ma egy egész napos városnézésre indulunk helyi vezetőnkkel. Gyalog és riksával, a tradicionális közlekedési eszközzel fogunk barangolni. 
Georgetown egy igazi kultúrális olvasztótégely: kínai, indiai, maláj, thai és európai egyveleg. A kultúrák sokszínűsége a gasztronómiában is megmutatkozik, melynek köszönhetően az itteni konyha legendásan jó, az ételek Mennyországának is tartják Penangot. Városnézésünk során meg ízleljük a helyi specialitásokat, sorra kóstoljuk az ételeket, gyümölcsöket, desszerteket és hideg hűsítő italokat is. 
Ellátogatunk a pazarul díszített kínai klánházhoz, a Khoo Kongsi-hoz, mely Penang egyik legismertebb látványossága. Végigsétálunk a Harmónia utcáján, ami egy nagyon különleges út, különböző vallások élnek egymás mellett békés harmóniában. Láthatunk ősi templomokat, színes lámpásokkal díszített épületeket. Elsétálunk a Kapitan Keling Mosque-hoz, ami Penang legrégebbi mecsete, amely kényelmesen fészkel a Kuan Yin Teng kínai templom és Délkelet-Ázsia legrégibb anglikán temploma, a Szent György-templom mellett. Barangolunk a Kis India negyedben, ahol száriboltok, fúszerüzletek, gyümölcsárus standok váltogatják egymást. Ellátogatunk Penang legrégebbi hindu templomához is, a Sri Mariamman templomhoz, melyet istenségek sokasága díszít. 
Délután érkezünk vissza szállásunkra. (szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)   

6. nap: PENANG – GYÜMÖLCSFARM – KEK LOK SI TEMPLOM
Reggeli után privát kirándulásra indulunk a sziget északi részén található trópusi gyümölcsfarmra (kb 45 perc autóút), ahol rengeteg egzotikus gyümölccsel ismerkedhetünk meg, megszagolhatjuk és megkóstolhatjuk őket.  Aki szeretne, vásárolhat isteni finom dehidratált gyümölcsöket, fűszereket és a híres malajziai Cameron felföldről származó teákat is. 
A gyümölcsfarm után ellátogatunk Malajzia legnagyobb és Penang sziget legszebb buddhista templomához, a Kek Lok Si templomhoz, mely egy hegy tetején áll, és központi pagodájából gyönyörű panorámában lesz részünk Georgetown városára. Cirádás tetők, színes lampionok, több száz Buddha szobor, varázslatos hangulat. Kis szerencsével könnyen belecsöppenhetünk egy vallási szertartásba is.
Kora délután érkezünk vissza szállásunkra és napunk hátralévő részét szabadon élvezhetjük. 
(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)   

7. nap: PENANG – LANGKAWI  
Délelőttünket szabadon tölthetjük.
Majd kicsekkolunk és indulunk Penang repülőterére, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Langkawi sziget repülőterére, és privát transzferrel utazunk szállásunkra.
(szállás: Langkawi, 1 éj, butik resort, ellátás: reggeli)

8. nap: KOH LIPE
Reggeli után a kikötőbe és a délelőtti komppal egy képeslapra illő szépségű trópusi szigetre, Koh Lipe-re utazunk. (30 km)
Igazi paradicsomi kis sziget, amely Thaiföldhöz tartozik, és a védettséget élvező Tarutao tengeri nemzeti park része. Csodás beachek közül válogathatunk, ahol napfürdőzhetünk, úszhatunk a krisztálytiszta vízben, élvezhetjük a gyönyörű tengert. 
(szállás: butik resort, 4 éj, ellátás: reggeli)

9. nap: KOH LIPE – SUNSET BEACH – SUNRISE BEACH 
Az egész napunkat szabadon tölthetjük a szigeten.
(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

10. nap: KIRÁNDULÁS A TARUTAO NEMZETI PARK SZIGETEIRE – SZNORKELING 
Ma egy izgalmas, egész napos szigettúrára indulunk (9:00-16:00) a Tarutao Tengeri Nemzeti Parkba, tradícionális thai csónakkal. A park Thaiföld egyik legszebb, legérintetlenebb része, 51 szigetet foglal magába, melyeket jól megőrzött esőerdők borítanak, egészséges korallzátonyok vesznek körül. Gyönyörű fehér homokos beachek, és nagyon gazdag élővilág várja az idelátogatókat: az 1-2 kg súlyú és 30 cm magas egérszarvas, a hosszú farkú makákó majmok, vadmalacok, tengeri vidrák, színes trópusi halak, tengeri sasok, szarvascsőrű madarak és szebbnél szebb egzotikus növények.
Csodás fehér homokos partok, a Hin Sorn sziget különleges szikla alakzatai, a majmok a Dong szigeten, nemzeti park legszebb sznorkeling helyei, színes korallok, egzotikus halak a Bulu és Ror-Kloy szigeteken és a csodaszép Kamnan Bay vár Ránk ezen a napon.
(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

11. nap: KOH LIPE – ENJOY THE PARADISE  
Egész napunkat szabadon tölthetjük ☺
(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

12. nap: KOH LIPE – LANGKAWI – SKY BRIDGE
A délelőtti komppal visszautazunk Langkawi szigetére, ahol már várnak bennünket és privát transzferrel a világ leglátványosabb gyalogos hídjához, a Langkawi Sky Bridge-hez utazunk. Érdekessége, hogy egyetlen 87 méter magas ferde oszlop tartja egyensúlyban, nyolckábeles felfüggesztés segítségével. Az Andamán-tenger gyönyörű panorámája pedig lenyűgöző! 
Késő délután érkezünk a Pantai Cenang részen fekvő szállásunkra, mely kb 15 perc sétára fekszik a nyüzsgő tengerparttól. Este ha van kedvünk, beülhetünk egy hangulatos tengerparti étterembe, vagy sétálhatunk a homokos parton.
(szállás: butik resort, 2 éj, ellátás: reggeli)

13. nap: LANGKAWI – MANGROVE ERDŐ – SZNORKELING
Ma egy izgalmas félnapos kirándulásra (09:00-12:00) indulunk, melynek keretében csónakkal fedezzük fel a Kubang Badak Mangrove erdőt. A mangrove erdőknek nagyon fontos szerepe van földünk ökológiai egyensúlyának fenntartásában. Befolyásolják az éghajlatot, menedéket nyújtanak a halaknak ls rákoknak. Láthattok egzotikus növényeket, állatokat, mint pl. fehérhasú réti sas, gém, jégmadár és más madarak, halak, uca (futórák féle), varánusz gyíkot, és ha szerencsénk van, vidracsaládot is.
Megállunk a Pinang Cave barlangnál, melyet az ősi tenger hullámai formáltak, amikor még kb 25 méterrel magasabb volt a tengerszint.
Majd Pulau Dangli szigete felé vesszük az irányt, ahol sznorkeling kaland vár ránk. Búvárszemüvegünkön keresztül, a kristálytiszta víz felszínén lebegve csodás vízi élővilágban és korallzátonyban gyönyörködhetünk.  Kb 12:00 óra magasságában érkezünk vissza a szállásunkra.
Egy helyi család otthonában frissen készült házi finomságokat ebédelünk. Majd visszautazunk szállásunkra.
Napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük.
(szállás: butik resort,  ellátás: reggeli és házias ebéd)

14. nap: LANGKAWI – ESŐERDŐ SÉTA – HAZAUTAZÁS 
Napunkat szabadon tölthetjük.
Fakultatív program keretében egy 2 órás esőerdő sétára vagy egy izgalmas félnapos madárlesre indulhatunk. Langkawi gazdag madárvilággal büszkélkedhet, kb 267 féle madárnak, köztük számos vándormadárnak otthona.
Járatunk délután indul vissza Kuala Lumpur-ba és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.
(szállás: éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)

RÉSZVÉTELI DÍJ 
12 fő esetén 1.990 USD/fő
10 fő esetén 2.090 USD/fő
8 fő esetén 2.220 USD/fő
Megjegyzés: a megadott árak 2023. március 7. napján aktuális THB-USD, MYR-USD árfolyamok alapján lettek megadva. Amennyiben a részvételi díj fizetési határidejének napján jelentős mértékben változik az árfolyam, irodánk megküldi az utas részére az árfolyam változás okán fellépő különbözetről a tájékoztatást (mellékelve az árfolyamokról a hivatalos banki kimutatást), melyet utas köteles megfizetni.

AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
- a transzfereket
- Kuala Lumpur repülőtér – szállás – repülőtér
- Penang repülőt – szállás – repülőtér
- Langkawi repülőtér – Telaga harbour kikötő
- Telaga harbour kikötő – Langkawi szállás
- Langkawi szállás – Langkawi repülőtér
- Kuala Lumpur: 3 éjszaka szállást egy 4*-os medencés hotelben, sétatávolságra a Petronas Ikertornyoktól, 2-3 ágyas szobákban
- Penang: 3 éjszaka szállást egy 4*-os medencés resortban, Penang Óvárosában, 2-3 ágyas szobákban
- Koh Lipe: 4 éjszaka szállást egy 4*-os közvetlen tengerparti, medencés resortban, kerti szobában (felár ellenében kérhető magasabb kategóriás szoba), 2-3 ágyas szobában, a Sunrise Beach-en
- Langkawi: 1+2 éjszaka szállást egy 4*-os maláj stílusú, medencés boutique resortban, 2-3 ágyas szobában, Langkawi legszebb tengerparti részén, a Pantai Cenang parton, 700 méterre a tengerparttól
- a reggeliket
- a leírás szerinti összes programot
- a részletes leírás szerinti programhoz kapcsolódó belépőket és a közlekedéset
- a Tarutao Tengeri Nemzeti Parkba a belépőt

AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
- a nemzetközi repülőjegy és illeték árát, Budapest – Kuala Lumpur és Langkawi – Budapest  útvonalon
- a belföldi repülőjegy és illeték árát Kuala Lumpur- Penang és Penang – Langkawi útvonalakon
- a programban nem szereplő étkezéseket
- a kötelezően fizetendő ünnepi vacsorákat December 24. és 31.-i ünnepi vacsnapokon a fakultatív programokat és kapcsolódó belépőket
az útlemondási biztosítást
- a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
- a borravalókat
- az egyágyas elhelyezés felárát: 950 USD/fő

REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
a Budapest – Kuala Lumpur – Budapest nemzetközi repülőjegy ára 300.000 Ft/fő a Turkish Airlines légitársasággal, illeték ára 2023. március 9. napján: 160.000 Ft/fő
tervezett menetrend:
2023. december 22. Budapest 09:30 – Istanbul 13:30 TK 1036
2023. december 22. Istanbul 17:00 – Kuala Lumpur 2023. december 23. 08:10 TK 62
2024. január 5. Kuala Lumpur 23:50 – Istanbul 2024. január 6. 06:20 TK 61
2024. január 6. Istanbul 08:35 – Budapest 08:40 TK 1035
a repülőjegy ára garantált, az illeték mértéke a fizetés időpontjában változhat
a 3 db belföldi repülőjegy, illeték és 20kg/fő feladott poggyász ára (Kuala Lumpur– Penang, Penang – Langkawi és Langkawi – Kuala Lumpur útvonalakonösszesen kb 170 USD/fő

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Malajziába és Thaiföldre 
az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie

BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához

FIZETÉSI FELTÉTELEK
Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 50 %-a 
Hátralék: az utazás megkezdése előtt 90 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50%-a 

ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK
A szállások decemberi ünnepi időszakra vonatkozó szabályzatához igazítva az utazás megkezdéséhez képest 90 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 200 USD kezelési költséget. A 90 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:
az indulás előtt 91. nap vagy azon túl 200 USD
90-61. napok között a teljes díj 50%-a,
60 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a teljes díj 100%-a

HASZNOS INFORMÁCIÓK

INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
felhívjuk a figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel

OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
kötelező oltás: nincs
ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó, dedalon
szúnyogriasztó spray, naptej

VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
legcélszerűbb az amerikai dollár (USD) vagy euro (EUR) kivitele, amit bankokban válthattok majd be a helyi fizetőeszközre
ajánlott költőpénz: 15-25 USD/nap, valamint a fakultatív programok ára és az ajándékvásárlásra költött pénz
1 thai baht = kb 11 Ft, 1 USD = kb 360 Ft, 1 maláj ringgit = kb 80 Ft

JELENTKEZÉS AZ UTAZÁSRA
Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük, olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket.